Okresní nominační konference v Olomouci

1. 2. 2017

V tomto roce se uskuteční další důležité volby v životě občanů České republiky.

A tak i olomoučtí komunisté se připravují na tuto významnou událost v tomto roce 2017. Předpokládáme že, prezident republiky vyhlásí termín voleb říjen- listopad, a tak je nutno, aby i KSČM byla připravena v těchto volbách náležitě uspět. K tomuto nás právě vedou probíhající nominační konference, kterým předcházely nominační členské schůze našich základních organizací, které vybíraly zkušené soudruhy a soudružky, kteří by náležitě reprezentovali KSČM v těchto volbách do poslanecké sněmovny České republiky.

Není samozřejmě v Olomouckém kraji jen okres Olomouc, a tak tyto konference probíhají i v dalších okresech Olomouckého kraje a povedou svá jednání ke konferenci krajské, která tajnou volbou stanoví pořadí navržených kandidátů.

Olomoucká nominační konference tedy projednala s delegáty zvolenými na jednáních ZO navržené kandidáty a v tajné volbě stanovila pořadí na čelná místa kandidátky krajské, ale samozřejmě, celková kandidátka vzejde z jednání krajské konference KSČM, která se uskuteční v únoru letošního roku a na kterou budou nominováni kandidáti ze všech 5 okresů olomouckého kraje. Na čelní místo kandidátky byl doporučen olomoucký předseda OV KSČM a současný poslanec parlamentu s. Alexandr Černý.

Konference se nezabývala pouze tajnou volbou návrhu krajské kandidátky, ale také přípravou volebního programu a také současnou politickou situací nejen v České republice.

Nedílnou součástí jednání byla volba delegátů na avizovanou krajskou konferenci a uložením úkolů komunistům v olomouckém okrese v tomto volebním roce.

Fotogalerie

Účastníci okresní nominační konference OV KSČM Olomouc 2017
Účastníci okresní nominační konference OV KSČM Olomouc 2017
Účastníci okresní nominační konference OV KSČM Olomouc 2017
Účastníci okresní nominační konference OV KSČM Olomouc 2017
Autor: 
Mgr. Petr Michálek, místopředseda OV KSČM Olomouc