A. Černý: Jak rozhodneme, tak budeme žít

4. 10. 2016

Za pár dnů se sejdeme se vší pravděpodobností ve volebních místnostech a budeme mít možnost rozhodnout o tom, kam budou kraje směřovat příští čtyři roky. Taktéž můžeme ovlivnit svým rozhodnutím i složení Senátu. Při mých diskusích s občany jsem často slyšel názor, že politické strany či různá sdružení a uskupení mnohdy slibují nemožné. KSČM nikdy nedeklarovala to, co bezprostředně nemůže v krajích ovlivnit.

Některé věci nelze řešit bez součinnosti s českou vládou a vládní představitelé by si měli uvědomit, že dnes často ze strany ministra financí používané „já jsem našel peníze, já jsem dal“ není založeno na realitě. Rozhoduje vláda. V našem případě jde o uskupení tří politických subjektů. A pokud dva z nich řeknou ne, nezmůže ani „mocný“ Andrej Babiš vůbec nic. Mají pravdu ti z občanů, kteří jasně říkají, že vláda České republiky je určena k tomu, aby pracovala ve prospěch naší země a všech jejích obyvatel. Rozhodně nesouhlasíme s tím, aby mezi sebou ministři soutěžili a přivlastňovali si zásluhy o to, kdo více před volbami rozdá. Měli by totiž pracovat systematicky a ne navštěvovat obce a města pouze před volbami. Možná by pak pochopili, jaké reálné problémy je třeba neodkladně řešit.

A právě tato poznání mě vedou k tomu vás požádat, abyste využili svého práva a ve dnech 7. a 8. října dali důvěru pouze těm, které znáte, a jejichž práci lze v minulých letech jasně definovat. Naše kraje jsou vždy domovem, který chceme chránit, rozvíjet a především docílit toho, aby se tam nám, našim dětem, vnoučatům či seniorům dobře žilo a mladí netoužili odcházet jinam. To se nám podaří jen tehdy, budeme-li řídit kraj ve shodě s názory lidí, bez vzájemné řevnivosti s jinými politickými subjekty. Dovolte mi, abych vám všem poděkoval za hlasy, které dáte kandidátům KSČM, a to nejen v Olomouckém kraji.

Autor: 
Dr. Alexander Černý, poslanec PSP ČR za KSČM, vedoucí kandidát KSČM pro volby do Zastupitelstva Olomouckého kraje
Zdroj: 
Mediální úsek ÚV KSČM