Tisková zpráva k antikomunistickým útokům v Šumperku

22. 8. 2019

Mediální hysterie okolo 21. výročí vstupu vojsk Varšavské smlouvy do Československa a 20. výročí následných protestů opět uměle rozvířila v některých částech společnosti primitivní antikomunismus. Ten se projevil nejen včerejšími protesty pořádanými pochybným spolkem Milion chvilek pro demokracii v Praze před sídlem ÚV KSČM, ale i v okrese Šumperk, kdy nám byla přelepena a následně poškrábána naše vitrína s plakáty, a chodník na pěší zóně v Šumperku popsán nápisem – KSČM je zločinecká organizace.

KSČM je řádně registrovaná politická parlamentní strana fungující v rámci Ústavy ČR. Z tohoto důvodu a samozřejmě i z důvodu útoku na náš majetek OV KSČM Šumperk prostřednictvím svých zástupců podává trestní oznámení na neznámého pachatele. OV KSČM Šumperk odsuzuje antikomunistickou hysterii podporovanou rovněž i spolkem Milion chvilek pro demokracii a na něj navázanými neformálními skupinkami a útoky na majetek KSČM mající zamaskovat a upozadit podstatnější sociálně ekonomické problémy naší společnosti.

V Šumperku dne 22. 8. 2019

OV KSČM Šumperk