Oslavy 1. máje v Olomouci

2. 5. 2018

Komunisté v Olomouci pořádají oslavy 1.máje v otevřeném prostoru i duchu. Počasí přálo, hudba hrála, účast hojná, nejen členů KSČM, ale hlavně příznivců levicové politiky, občerstvení zajištěno, výzdoba hodná KSČM.

S projevy vystoupili, poslanec PS PČR Alexander Černý a člen ÚV VV KSČM a předseda OV KSČM Olomouc Jiří Zima, kteří hovořili k současné politice K SČM, vzpomněli i dob nedávno minulých, ale hlavně o současnosti a problémech, které sužují naše občany a jaké přináší kapitalismus lidem, nejen v naší zemi.Zmínili úkoly, které naši stranu čekají po X. sjezdu strany, náš vztah a podmínky, za jakých jsme jako strana ochotni podporovat vládu pana Babiše.

Byla uspořádána beseda se zastupiteli za KSČM v Olomouci v "diskusním stanu" o problémech města Olomouce, zvláště k problémům olomoucké dopravy, ale nejen v této oblasti olomoučany tíží stav města, a protože vše souvisí se vším a protože 1.máj je nejen svátek práce a svátek lásky, tak také šlo o využití této doby o setkání s občany a o jejich vyjádření co je v Olomouci tíží, neboť politika a přání občanů jsou pro KSČM důležité i na komunální úrovni.

Byly debaty nejen ve stanu, ale v celém prostoru sportovního areálu na Přichystalově ulici, který se stává tradičním místem setkávání nás komunistů s občany. Hovořilo se opět o vztahu k současnému dění a tudíž o našem vztahu a případné podpoře k dnešní vládě v demisi pana Babiše a o podmínkách za kterých jsou komunisté tuto vládu podpořit (ne každý souhlasí s tím, aby  komunisté podporovali tuto vládu), nebo jak dál po X. sjezdu KSČM. Nabídka k diskusi byla jistě bohatá a zaměřená prakticky do všech oblastí života člověka.

Nebyly jen řeči o politice, ale prvomájové odpoledne bylo zpestřeno skákacím hradem pro děti, byl v provozu celý sportovní areál, byla k dispozici cukrová vata a jiné pochutiny, rozdávány upomínkové předměty KSČM, zpestření soutěžením dětí o znalosti pohádkových melodií spojenými se sladkou odměnou. Počasí bylo ve skvělé formě a sportovní areál vyplněn skvělými lidmi fandícími levicové politice.

Takže dovolte shrnutí - 1. máj se komunistům v Olomouci v roce 2018 vydařil.

Fotogalerie

člen VV ÚV KSČM a předseda OV KSČM Olomouc Jiří Zima
poslanec PS PČR Alexander Černý
zastupitelé města Olomouce za KSČM, zleva: M. Behro, L. Večeřová, J. Zima a M. Marek
Autor: 
Petr Michálek, místopředseda Střediskové rady KSČM Olomouc