Slavnostní setkání s představiteli okresu

23. 3. 2018

Před několika dny se uskutečnilo slavnostní setkání komunistů olomouckého okresu s předsedou OV KSČM Olomouc u příležitosti předání pamětního listu k 70. výročí 25. února se členy strany. Na OV KSČM byli pozváni soudružky a soudruzi, kteří zde převzali ocenění z rukou předsedy OVKSČM J. Zimy, za svoji aktivní činnost pro KSČM. 

Při této příležitosti, byli také seznámeni s výsledky právě ukončených konferencí strany, to je se složením okresních a krajských orgánů a  dalšími návrhy do funkcí do vyšších stranických orgánů, usneseními, která konference přijaly a přípravou na X. sjezd KSČM, který se uskuteční v dubnu letošního roku.

Předseda OV KSČM J. Zima zároveň poděkoval všem přítomným za jejich dlouholetou činnost, ať ve stranických funkcích, nebo v jejich činnosti v roli zastupitelů za KSČM v obcích olomouckého okresu.

Byly projednány záležitosti, které v současnosti hýbou nejen naší stranickou základnou a levicově smýšlejícími lidmi, ale prakticky celou Českou republikou.

Probrali jsme výsledky, jak parlamentních voleb, se kterými naši členové nejsou spokojeni s dosaženými výsledky KSČM, tak i prezidentskými ze kterých vyšel vítězně současný prezident a mnozí vyjádřili svůj souhlas s tímto vítězstvím Miloše Zemana. Nespokojenost však byla vyjádřena s právě probíhajícími demonstracemi zpochybňujícími výsledky voleb, organizovanými, bohužel, naší mládeží, zvláště když termínem těchto demonstrací se stal 15. březen.

Hovořilo se také o postoji KSČM k současné vládě v demisi, kdy není mezi našimi členy jednoznačně podpořena, byť neveřejná podpora vládě A. Babiše. Ale jistě jsou i okolnosti, které povedou k určité možné stabilizaci vládní činnosti.

Nemalý zájem byl o přípravy pro období přípravy komunálních voleb, které nás čekají na podzim letošního roku. Bylo řečeno, že naše okresní organizace v této oblasti nezahálí, jsou činěny kroky pro tvorbu volebních programů, příprava kandidátek v obcích a provádění propagace našich návrhů mezi občany v obcích olomouckého okresu.

Mezi účastníky tohoto setkání byli také členové dalších levicově zaměřených organizací, Klubu českého pohraničí, Vlasteneckého sdružení antifašistů či Levicového klubu žen.

Účastníci tohoto setkání vyjádřili spokojenost s tímto počinkem Okresního výboru KSČM v Olomouci a bylo našim přislíbeno, že takováto setkání budou pokračovat a nejbližším takovým to setkáním bude 1. máj, který se uskuteční v odpoledních hodinách 1. května pod patronací Okresního výboru KSČM nejen pro naše členy, ale i pro širokou veřejnost.

 

Fotogalerie

Autor: 
Petr Michálek, místopředseda střediskové rady KSČM Olomouc