Dojmy z Okresní konference KSČM Olomouc

22. 1. 2018

22. ledna 2018 se uskutečnila Okresní konference KSČM Olomouc, která, dá se říci nejen, že tradičně zhodnotila období nedávno minulé, ale také se zaměřila na náš stranický život do blízké budoucnosti. Rozloučili jsme se a poděkovali předsedovi OV KSČM A. Černému, s místopředsedkyní OV KSČM M. Souškovou a zvolili jsme nové vedení naší  okresní stranické organizace. Novým předsedou se stal J. Zima, který zároveň přednesl svoji vizi nadcházející stranické práce v našem okrese. Nově se u nás po siluje vliv a samostatnost střediskových rad KSČM, které působí v našem okrese v jednotlivých městech okresu a zajišťují organizační zajištění stranické práce v olomouckém okrese ve své působnosti.
Byl zvolen nový OV KSČM ze zástupců střediskových rad se zařazením mladých členů strany, aby se dařilo spojit dravost mládí se zkušeností a dovést naši okresní organizaci zdárně ke komunálním volbám, které jsou v letošním roce naším prvořadým cílem. Po nepříliš podařených parlamentních volbách na podzim roku 2017 se chceme zaměřit, a v usnesení konference to je zakotveno, vrátit KSČM na místo, které jistě náleží naší straně v politickém spektru České republiky.
Zkušenosti nám ukazují, že je to možné, a tak chceme využít pro nejbližší budoucnost náš politický potenciál, který je ukryt v každé členu KSČM. Z hlediska členské základny jsme stále nejpočetnější politickou stranou v ČR a je na našich členech, aby naši veřejnost, voliče, přesvědčili o přednostech politiky KSČM.
Na olomoucku máme řadu soudruhů zapojených do komunální politiky a jsme přesvědčeni o tom, že si v této oblasti práce pro naše spoluobčany vedou dobře, a že na jejich práci můžeme stavět naši vizi spravedlivé socialistické společnosti.
Nelze také nezmínit, že se jednání naší okresní konference  aktivně zúčastnil předseda ÚV KSČM V. Filip, který ve svém vystoupení okomentoval proběhlé parlamentní volby, hovořil o jednáních, která proběhla po těchto volbách a jakých výsledků se dosáhlo, včetně toho, že V. Filip byl opětovně zvolen místopředsedou Poslanecke sněmovny Parlamentu ČR a zároveň nám popřál, abychom dokázali navázat na období, kdy KSČM dosahovala ve volbách dobrých výsledků.
Zároveň je nutno konstatovat, že na okresní konferenci se rozhodlo o tom, že doporučíme V.Filipa opět do funkce předsedy naší strany. Nebylo to jen rozhodnutí okresní konference, ale zaznělo to i z jednání konferencí střediskových rad olomouckého okresu.  Účastníci konference se shodli na tom, že KSČM v tomto roce, roce 2018 čeká náročná práce. Je před námi krajská konference, sjezd a samozřejmě komunální volby a tak buďme optimismy a udělejme pro to vše tak, jak je to nejen v usnesení konference, ale i v našem stranickém životě, aby naše strana, KSČM, se vrátila do mysli občanů České republiky, jako strana, která v kapitalistické společnosti bojuje za lidská práva ve spravedlivé socialistické společnosti.
 

Fotogalerie

předseda ÚV KSČM V. Filip
delegáti OK KSČM Olomouc
delegáti OK KSČM Olomouc
Autor: 
delegát Okresní konference KSČM Olomouc Petr Michálek