Setkání mladých komunistů Olomouckého kraje

18. 9. 2017

Od pátku 15. do neděle 17. září 2017 se v penzionu Mánes v Čechách pod Kosířem v okrese Prostějov konalo další ze setkání mladých komunistů a sympatizantů, které pořádala Komise mládeže KV KSČM Olomouckého kraje za pomoci KV KSČM Olomouc a OV KSČM Prostějov. Po páteční besedě se členy zastupitelstva Olomouckého kraje za KSČM a zasedání komise mládeže bylo sobotní dopoledne věnováno podílu mladých členů na volební kampani pro volby do PS PČR. Předseda KV KSČM a poslanec Josef Nekl hovořil o politické situaci, ve které se předvolební klání koná, tajemník KV KSČM Miroslav Marek podal informaci o materiálním zabezpečení a propagační kampani k volbám a místopředseda KV KSČM a krajský zastupitel Ludvík Šulda vysvětlil základní pasáže volebního programu KSČM. Během dopolední diskuze přijel místopředseda ÚV KSČM a poslanec Jiří Dolejš, který v odpoledních hodinách diskutoval o politice KSČM a jejím postavení ve společnosti. V neděli pak následovala beseda s poslankyní  Evropského parlamentu za KSČM Kateřinou Konečná nad tématy o postavení ČR v Evropské unii. Setkání bylo ukončeno besedou s Marií Pěnčíkovou, předsedkyní Komise mládeže ÚV KSČM, poslankyní Parlamentu ČR a členkou stínové vlády - odborných mluvčí KSČM pro životní prostředí o podílu mladých lidí na práci KSČM a o postavení komisí mládeže KSČM ve stranické organizační struktuře.

Sobotní dopolední jednání začalo
Předseda KV KSČM J. Nekl
Tajemník KV KSČM M. Marek
Místopředseda KV KSČM L. Šulda