Máme za sebou první letošní tábor

12. 8. 2017

Je tady léto a s ním i čas táborů. Možná i vy vzpomínáte na své táborové zážitky, jako já.  Jako dítě jsem se účastnila spousty táborů. A protože ráda dávám dětem to, co kdysi jiní dali mně – krásné letní zážitky, nová přátelství, dobrodružství, bylo jaksi samozřejmostí, že jsem v dospělosti také začala pořádat letní tábory.

V dnešní době, kdy děti tráví spoustu času u televize, telefonu nebo počítače, mají tábory pro děti i ten význam, že jsou téměř celé dny venku a sportují. Děti se ale také učí vycházet s druhými, řešit problémy bez pomoci rodičů, učí se říci o pomoc druhým lidem, učí se samostatnosti a zodpovědnosti, komunikovat s vrstevníky, zvyšují si sebedůvěru, zkouší svou odvahu.

Máme za sebou první letošní tábor, kde jsme se věnovali turistice, sportu, děti zažily mnoho dobrodružství a zábavy v přírodě, spoustu soutěží, výletů, her a nechybělo ani posezení u ohně. Věřím, že si děti tábor užily, něco nového se dozvěděly a naučily, a také že si odnesly spoustu nových zážitků, na které budou vzpomínat.

Fotogalerie

Autor: 
Tereza Lišková, kandidátka do PS PČR za KSČM v Olomouckém kraji