L. Šulda: Rozhodovat bude každý z nás

26. 7. 2017

Pomalu stříháme pomyslný metr a budeme rozhodovat o tom, kdo nás bude zastupovat v Poslanecké sněmovně. Ještě nedávno jsme sledovali pompézní start kampaně hnutí STAN a KDU-ČSL. Dodnes můžeme na mnohých místech naší republiky vidět bannery s novým logem tohoto uskupení. Jako mávnutím kouzelným proutkem však došlo k rozpadu této společné kandidátky. Stačilo několik průzkumů veřejného mínění a lidovci začali couvat. Ostatně tak, jako to mají léta ve zvyku. Zřejmě neměli odvahu jít do voleb v koalici, u níž byl předpoklad, že nezíská požadovaných deset procent. Teprve v dubnu schválená koaliční smlouva je dnes prakticky cárem papíru. Ještě v květnu ji také potvrdil celostátní sjezd KDU-ČSL. Starostové tedy zkusí své štěstí při podzimních volbách samostatně.

Co dodat, předseda Bělobrádek zřejmě netrpí žádnými skrupulemi. Výkřiky o zachránění naší země a práci pro občany dnes můžeme pouze vnímat jako bublinu, která rychle splaskla. Tato strana je ochotna jít do koalice s kýmkoliv, pokud jí přinese toto spojení prospěch a teplá křesla pro své představitele. Jak to potom funguje, vidíme dnes v přímém přenosu při sledování jednání vládní koalice. Rozhodně tato strana nemá problém přikývnout jednou Babišovi, podruhé Sobotkovi, ale vždy je nutné z jejího pohledu získat něco pro sebe. O tom, že by jí záleželo na občanech a chtěla řešit denní problémy, se nedá ani hovořit. Jinak by totiž místopředseda vlády Bělobrádek a ministr kultury Herman nemohli tak často navštěvovat akce landsmanšaftu. I to vypovídá o jejich myšlení a smyslu vnímat historii takovou, jaká skutečně byla.

Taktéž restituce církevních majetků, které tato strana prosazovala, a to bez ohledu, zda poškodí obce, města či jednotlivce, jsou ukázkou citu a ochoty respektovat potřeby občanů. Věřme tedy, že takovýchto kotrmelců, které nám předvádějí některé politické strany či uskupení, nebude příliš mnoho.

Právě v malých městech a obcích si vidí lidé více do talíře, znají se navzájem. Nejen pár dní před volbami, ale po celé volební období dovedou posoudit, za kým je skutečná práce a kdo se pouze pomocí peněz, které mohly být použity jinak, snaží získat jejich přízeň.

Kandidátky KSČM stojí na pevných nohou a předkládaný program je reálný a naplnitelný. Nejde pouze o prázdné sliby a bombastická hesla. Proto věřím, že se všichni rozhodneme správně podle svého vlastního uvážení.

Autor: 
Ludvík Šulda, BBA, kandidát KSČM do PS PČR za Olomoucký kraj
Zdroj: 
Ludvík Šulda, BBA, kandidát KSČM do PS PČR za Olomoucký kraj