J. Nekl: Sobotkův kabinet jen kličkuje

25. 7. 2017

Česká republika trpí suchem. Příroda se řídí svými pravidly a člověk dokáže jen minimálně toto dění ovlivnit. Vláda sice vyčlenila desítky miliard korun na opatření vůči suchu, současně pak schválila novou koncepci, která počítá se zdražováním vodného a stočného v případě, že by došlo k dalšímu ohrožení suchem a tím i nedostatku vody. Jaké výše by mohly ceny dosáhnout prý zatím není jasné. Ministři hovoří o tom, že čím vyšší bude spotřeba vody, tím větší bude platba, vzhledem k zařazení do dražšího pásma pro vodné a stočné.

Toto opatření v případě sucha zasáhne každého z nás. Jde však i o další „nenápadné“ upravování cen. Připlatíme si v pohostinství i za potraviny, u kterých však v mnohých případech kvalita nestoupá.

Lidé jsou nespokojeni. Vládní období této nesourodé koalice končí. Její vzájemné ataky, spory a osočování přivedly republiku i její občany do stavu, který si nikdo nepřál. Neřešení problémů a celková nechuť se jimi zabývat jsou pro nás nepochopitelné. Nelze to však tolerovat donekonečna. Politika úpravy cen směrem nahoru v mnoha oblastech je nekoncepčním řešením a jen únik před odpovědností.

Autor: 
Josef Nekl, poslanec KSČM a kandidát do PS PČR za Olomoucký kraj
Zdroj: 
Josef Nekl, poslanec KSČM a kandidát do PS PČR za Olomoucký kraj